top of page

YOGA STUDIO SIMAL

Yoga voor tieners en volwassenen in Gent (Sint-Amandsberg)

DSC_3779-bewerkt (Large).jpg

WORKSHOPS

OVER YOGA STUDIO SIMAL

In 2018 startte ik, Karen Simal, met het geven van yogalessen in Sint-Amandsberg en Destelbergen.

Ik wil graag de voordelen van yoga delen met zoveel mogelijk andere mensen.

Ik bied kwalitatieve, evenwichtig opgebouwde lessen aan waarin je af en toe uitgedaagd wordt om jouw grenzen te verleggen, en tegelijkertijd ook jouw lichaam en geest de kans krijgen om tot rust te komen.

Iedereen is welkom, of je nu een stijve hark bent, een danser, marathonloper of beginner: dat maakt allemaal niet uit.

Ik werk in kleine groepen, zodat er tijd en ruimte is om rekening te houden met de fysieke mogelijkheden en beperkingen van iedereen en er ook een warm groepsgevoel kan ontstaan.

Ik bied bewust lessen aan in de vorm van een lessenreeks. Zo ga jij veel sneller vooruit, kan je veel beter de voordelen van yoga ervaren, en kunnen we een bepaald thema verder uitdiepen over een periode van een paar weken.

 

Ik ben een gecertificeerd iyengar yoga leerkracht. De iyengar yoga opleiding is een intensieve, professionele opleiding, met veel aandacht voor precisie en een juiste uitvoering van de houdingen. Door het gebruik van hulpmiddelen (zoals blokken, riemen, stoelen, dekens, de muur,…) kunnen we de houdingen aanpassen aan jouw noden. Daardoor zijn alle houdingen toegankelijk voor iedereen, ongeacht jouw leeftijd of niveau.

YOGA

 

Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn de basis voor een gelukkig leven.  

 

Door yoga te doen vergroot je je flexibiliteit, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk.  

 

Tegelijkertijd worden je spieren en botten sterker.

 

Yoga heeft ook goede effecten op de werking van je organen, de bloedcirculatie, immuniteit, en nog véél meer.

 

Door yoga houdingen te doen, leer je te luisteren naar je lichaam. Van daaruit kan je ontdekken waar je vast zit, en kunnen mogelijke spanningen losgelaten worden.

DSC_7576-2_edited.jpg

REACTIES VAN LEERLINGEN

Karen, ik vond jouw yogalessen heel goed: gebalanceerd, duidelijke uitleg, ruimte voor een lach, ...

Dankzij de lessen weet ik waar het een beetje vast zit in mijn lichaam. Ik fietste na elke les compleet relaxed naar huis. Bedankt!     (Marieke, 40 jaar)                                                                                        

Dankzij jou is yoga mijn manier geworden om me te ontspannen, terug te trekken, op te laden. Elke keer opnieuw voel ik me een beetje herboren, soms met extra energie, soms met wat extra vermoeidheid die naar boven komt, mijn lichaam maakt me dan duidelijk waar ik best naar luister.     (Ilse, 43 jaar)

Bedankt Karen, jij toont dat yoga mogelijk is voor iedereen, ook voor een stijve plank als ik :-). Jouw lessen zijn voldoende dynamisch en uitdagend, afwisselend met relaxatie. Samen met de aangename sfeer, kijk ik telkens uit naar de les.     

(Els, 38 jaar)

Zo'n ouder-kind workshop samen met mijn dochter heeft me heel erg deugd gedaan. Ik heb genoten om even dat anderhalf uur echt samen met mijn dochter iets te doen en ook een beetje op elkaar aangewezen te zijn en samen die oefeningen uit te voeren...dat heeft toch even een warm bindend gevoel :-).     (Joke, 44 jaar)

Je legt elke oefening gedetailleerd en stap voor stap uit zodat je als deelnemer echt begrijpt wat je doet en beseft wat de oefening in je lichaam teweegbrengt. Je hebt goed uitgedacht hoe je je les opbouwt en er is altijd tijd voor een rustmoment op het einde. Je hele les straalt trouwens rust uit.     (Hildegard, 51 jaar)

Ik hou wel van de rust die je uitstraalt en dat je het niet zweverig maakt. Ik vind het ook goed dat er een combinatie is van fysieke oefeningen en kalmerende. Ik probeer in het dagelijkse leven nu ook meer op mijn houding te letten. Goed dat je dat ook benadrukt. Je werkt ook 1 op 1 en zeer laagdrempelig. Bedankt!  (Lore, 34 jaar)

bottom of page