YOGA STUDIO SIMAL

Yoga voor kinderen, tieners en volwassenen in Gent (Sint-Amandsberg)

WORKSHOPS

AGENDA LESSEN

YOGA

Yoga brengt lichaam en geest, of voelen en denken, samen.

 

Door yoga houdingen te doen, leer je te luisteren naar je lichaam. Van daaruit kan je ontdekken waar je geest mee bezig is, en kunnen mogelijke spanningen losgelaten worden.

Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn de basis voor een gelukkig leven. 

 

Door yoga te doen vergroot je je flexibiliteit, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk.

 

Tegelijkertijd worden je spieren en botten sterker. Yoga heeft ook goede effecten op de werking van je organen, de bloedcirculatie, immuniteit, en nog véél meer.

DSC_7576-2_edited.jpg
YOGA VOOR VOLWASSENEN

Mijn lessen zijn gericht op het soepel en sterk maken van je lichaam, aangepast aan je fysieke mogelijkheden. Door het gebruik van hulpmiddelen (blokken, riemen,…) zijn alle aangeleerde houdingen toegankelijk voor iedereen, ongeacht je niveau. Er zijn afwisselend inspannende en ontspannende houdingen.

We besteden aandacht aan een correcte uitvoering van de houdingen, want een juiste uitlijning is belangrijk als basis om van daaruit verder te kunnen groeien en om blessures te voorkomen. Je bouwt hiermee heel wat lichaamsbewustzijn op. 

En er is aandacht voor stressreductie en relaxatie via herstellende houdingen en  

ademhalingsoefeningen.

DSC_7727_voor%20wix_witter_3_edited.jpg

WAAROM YOGA VOOR KINDEREN?

In onze huidige maatschappij krijgen kinderen en tieners steeds meer prikkels te verwerken en ervaren ze steeds meer druk.

Door yoga worden spanningen, prikkels en stress afgevoerd.

Door het aanleren van yoga houdingen worden kinderen al op jonge leeftijd meer bewust gemaakt van hun lichaam. Hierdoor vergroot hun lichaamsbesef. Ze leren in contact komen met hun innerlijke leefwereld, hun eigen gevoelens en emoties. Hierdoor leren ze zichzelf beter kennen, hun eigen grenzen aanvoelen, en ontwikkelen kinderen meer zelfvertrouwen. Het algemeen gevoel van welzijn, tevredenheid, veiligheid en geborgenheid wordt groter, kortom: je kind wordt er gelukkiger van!

Kinderen zijn vaak soepel van nature. Via yoga kunnen ze hun soepelheid behouden voor later. Tegelijkertijd verbetert yoga de lichaams-houding. Hoe vroeger je met yoga begint, hoe beter!

Yoga kan ook ondersteunend zijn voor andere sporten die je kind eventueel beoefent.

Er is eigenlijk weinig verschil in de positieve effecten van yoga op kinderen of op volwassenen. Bij een kinderyogales wordt lesgegeven binnen de belevingswereld van het kind. Kinderyoga is wat speelser en aangepast aan de fysieke conditie per leeftijdscategorie.

 

 

 

Vierkante crop veel ondergrond (1 van 1)

WAAROM YOGA VOOR TIENERS?

Tieners zitten in een ingrijpende fase van hun leven. Ze maken grote veranderingen door op zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel gebied. Dit maakt dat ze vaak onrust ervaren.

Yoga brengt rust en helderheid in het hoofd. Door precieze aandacht te besteden aan de yoga houdingen, leren tieners uit hun hoofd komen, waardoor ze spanningen en stress kunnen ontladen.

Via yoga krijgen tieners meer voeling met hun (veranderende) lichaam en (vaak wisselvallige) geest. Ze maken contact met hun eigen gevoelens en emoties.

 

Met yoga kunnen tieners meer in evenwicht komen, meer tevredenheid ervaren en meer zelfvertrouwen en assertiviteit ontwikkelen. Dat vergroot hun lichamelijke, geestelijke en sociale kracht en weerbaarheid.

 

Yogalessen voor tieners zijn wat meer uitdagend op fysiek vlak dan de lessen voor jongere kinderen. We werken zowel aan kracht als aan soepelheid van de spieren. Bovendien gaat ook aandacht naar relaxatie en stressreductie, op een manier die jongeren aanspreekt.

En natuurlijk is het veel leuker om yoga te doen samen met leeftijdsgenoten!

Vierkante crop veel ondergrond (1 van 1)

REACTIES VAN LEERLINGEN

Karen, ik vond jouw yogalessen heel goed: gebalanceerd, duidelijke uitleg, ruimte voor een lach, ...

Dankzij de lessen weet ik waar het een beetje vast zit in mijn lichaam. Ik fietste na elke les compleet relaxed naar huis. Bedankt!

Marieke, 40 jaar

Dankzij jou is yoga mijn manier geworden om me te ontspannen, terug te trekken, op te laden. Elke keer opnieuw voel ik me een beetje herboren, soms met extra energie, soms met wat extra vermoeidheid die naar boven komt, mijn lichaam maakt me dan duidelijk waar ik best naar luister.

Ilse, 43 jaar

Bedankt Karen, jij toont dat yoga mogelijk is voor iedereen, ook voor een stijve plank als ik :-). Jouw lessen zijn voldoende dynamisch en uitdagend, afwisselend met relaxatie. Samen met de aangename sfeer, kijk ik telkens uit naar de les.

Els, 38 jaar

Zo'n ouder-kind workshop samen met mijn dochter heeft me heel erg deugd gedaan. Ik heb genoten om even dat anderhalf uur echt samen met mijn dochter iets te doen en ook een beetje op elkaar aangewezen te zijn en samen die oefeningen uit te voeren...dat heeft toch even een warm bindend gevoel :-).

Joke, 44 jaar